בורגול הפתעות של איתן
בורגול הפתעות של איתן:
רכיבים:
1.5 כוסות בורגול
בצל
2 גזרים
2 שיני שום
1.5 כוסות אפונה קפואה
4 כוסות חומוס (שהושרה ובושל, או סנפרוסט)
לתיבול: קארי, כורכום, כמון, פפריקה אדומה, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
משרים 1.5 כוסות בורגול במים ובזמן ההשרייה מטגנים בצל + 2 גזרים ולאחר מכן מוסיפים 2 שיני שום, כוס וחצי אפונה קפואה, 4 כוסות חומוס שהושרה ובושל או סנפרוסט.
מסננים את הבורגול שעמד בצד ומוסיפים לתבשיל.
מתבלים. מכסים עם מים חמים, אחרי רתיחה להנמיך את הלהבה ומבשלים 15-20 דקות עד שאין נוזלים.
כיצד נתייחס:
לארוחת צהרים של 3 מנות חלבון ומנת פחמימה = עד 2.5 כוסות.
